Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GU-spegeln nr 3-09

Ett urval ur innehållet:

Magin uppstår i mötet
En skådespelare måste samla sig och gå ut på scenen oavsett om lusten finns där eller inte. Publiken väntar och det är bara att ta steget ut.

Göteborgskorna har blivit starkare
Dagens göteborgska kvinnor mitt i livet är mer självsäkra än vad kvinnorna i deras mammors generation var i motsvarande ålder. De värnar om sin integritet, står på sig och låter sig inte trampas på. Detta visar nya resultat från Kvinnoundersökningen, som sedan 1968 undersöker hur kvinnors liv och hälsa förändras över tiden.

Hjärnan vill ha roligt
Musik och dans på recept? Det låter kanske konstigt.
Men ny forskning visar att hjärnan har betydligt större förmåga att återfå och behålla funktioner än man tidigare trott, bara den får tillräckligt med stimulans.

Lagom lust att leva
Att ha en mening med livet är en drivkraft som räcker långt för de flesta av oss. Som ger oss livslust. Men ribban sätts väldigt högt idag. Du ska både vara en lyckad och en lycklig människa.

Fest ger livet mening
Processioner på gatan, fullt med folk, dans, musik och festande i tre hela dagar – så ska ett bröllop firas i Mellanöstern.
Också om man bor i ett palestinskt flyktingläger.
För även om situationen kan kännas hopplös behöver människan skratta.

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2009-11-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?