Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GUSpegeln nr 2-09

Ett urval ur innehållet:

Stora frågor kan plötsligt få svar
Finns det liv i rymden? Det är en ständigt lika aktuell fråga. Nu börjar bevis komma för någon form av liv. Än så länge handlar det om förutsättningen för liv – vatten.

Är träd längre än prästkrage?
I Borås pågår ett forskningsprojekt med 200 fyraåringar. Genom lek och träning får de reflektera över ord och språkets form.

Starka vingar och dåliga fötter
När tornseglarungen för första gången breder ut sina vingar för att lämna boet måste den sekundsnabbt lyckas med sitt första flygförsök. Sedan befinner den sig kanske oavbrutet i luften i nästan två år utan att ta mark. I naturen gäller det att hitta sin egen nisch för att kunna överleva.

En svängig historia
Mycket av den musikteknik vi använder idag har sina rötter i andra världskrigets militära teknik. Men den första höjdpunkten för grammofonkulturen, och toppen av svensk skivförsäljning, kom redan 1928–29.

Rätt design ger lönsammare företag
Rätt design Företag tar dagligen hjälp av designers för att formge sina produkter. Men skulle de även kunna få hjälp med att formge själva företaget? Kan designers sätt att se på verkligheten lösa andra, mer strategiska problem åt företag och organisationer?

Låt förskolebarn påverka vuxna
Sätt de små barnen på agendan! Små barn har alla förutsättningar att arbeta med ekonomiska, sociala och miljömässiga dimensioner av sin omvärld. De sätter därmed fokus på hållbar utveckling, säger professor Ingrid Pramling Samuelsson som fått i uppdrag att revidera förskolans läroplan.

Beställ GUspegeln

Kontakta carina.elmang.gu.se

framsida_nr2_09
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2009-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?