Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GUSpegeln nr 1-09

Ett urval ur innehållet:

Små insatser ger stora hälsoresultat
Vaccin är det billigaste och mest effektiva sättet att förebygga smittsamma sjukdomar. Det är också ett område där Sahlgrenska akademin är särskilt framstående.

Kolera kan stoppas med svenskt vaccin
I Göteborg finns en av världens främsta forskare inom vaccinutveckling. I drygt 35 år har professor Jan Holmgren bedrivit forskning om kolera.

Nya ansikten byggs i Brasilien
Staden Bauru i Brasilien erbjöd en tomt och Per-Ingvar Brånemarks stiftelse i Göteborg fick tillstånd att överföra pengar för byggandet av ett forsknings- och vårdcenter.

Detektivforskning väcker barnens nyfikenhet
Nyligen fick Jeanette Nilsson och Marie Kannius-Janson nya forskningspengar för sitt arbete att spåra styrproteiner och faktorer i gener som hämmar bröstcancer.

Lögndetektorer lurendrejeri
Lögndetektorer fungerar inte. Det var den slutsats som två svenska forskare drog i en artikel som normalt endast skulle ha intresserat specialister inom ämnet fonetik.

Västföretag kämpar med etiken i tredje världen
Allt fler svenska företag flyttar sin produktion till andra delar av världen. Men vad händer när företag från väst ska etablera sig i länder som Kina, Indien eller Pakistan?

Världsunikt transportcenter skapas i Göteborg
Sverige är bra på logistik, såväl inom forskning som i praktiken. Men det finns få saker som inte kan bli bättre.
 

Framsida puff nr 1 2009
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2009-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?